Her dilde 24 ayar ;)

3 Şubat 2013 Pazar

yemekler

Erken yaşlarda evlenip de hayata erken atılmam dolayısıyla edindiğim deneyimleri sizlerle paylaşmak istiyorum...(çok uzun bir cümle mi oldu?)

           Geçen gün gelen misafirlerime ana yemek olarak balık yapmak istedim. Ama yanına ne yapacağım konusunda epeyce düşündüm...Veee sonunda oluşan menü şu:
Fırında levrek
Mercimek çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Fırında patates dilimleri
Pırasalı börek
Bol yeşil bir salata
Tahinli ayva tatlısı

Fırında patates için;


   patatesleri soyup yarım ay şeklinde kalın kalın dilimliyoruz ve kekik pul biber karabiber tuz biraz da yağ ilave edip harmanlıyoruz.



 daha sonra fırın poşetine doldurup 150 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.


 Ve mısır gevreği ile servis yapıyoruz...Afiyet olsun...
 Pırasalı börek için;

 

                              2-3 sap pırasayı doğrayıp 2-3 havucu rendeliyoruz ve tavada biraz yağ ile kavuruyoruz.

3 tane yufkanın 1. sini 2ye bölüp yarısını yağlanmış küçük borcama yerleştiriyoruz. Başka bir kapta;
  2 yumurta,yarım su bardağı sıvı yağ,yarım su bardağı su,1 paket kabartma tozunu çırparak hazırladığımız  karışımından 1-2 kaşık yufkanın üzerine döküyoruz.


2 yufka bitene kadar bu şekilde yapıp daha sonra pırasalı harcı yerleştiriyoruz.Son yufkayı da 2 ye bölüp önceki işlemi tekrarlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine gezdiriyoruz.


170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...

 
      Tahinli ayva tatlısını da başka bir gün anlatmak dileğiyle ... Benimle paylaşmak istediğiniz her konuda ben buradayım...şimdilik herkese iyi kaşamlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder